U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije i Nizozemske.      Foto: AA Archive

U srpnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije.

U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije i Nizozemske.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienenfeld rekla je da turistički rezultati u Zagrebu nisu sjajni samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih sedam mjeseci ove godine.

"Od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25 posto više dolazaka (678.857) te 17 posto više noćenja (1.364.491) u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian", rekla je Bienenfeld.

Dodatno tome upravo je objavljeno i istraživanje portala VisaGudie.World prema kojem je Zagreb zauzeo treće mjesto kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama itd.

"Ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam te očekujemo daljnji pozitivan nastavak turističkih rezultata u glavnom gradu Hrvatske'', objavio je portal Turističke zajednice Grada Zagreba.

HINA