Ove godine samit, čiji je cilj učiniti Istanbul centrom privlačnosti za poduzetnike i investitore, ugostit će start-upove na novima Pre-Seed, Early i Growth.               Foto: AA

"Take Off", međunarodni start-up samit, ove će godine po šesti put okupiti poduzetnike, investitore, mentore i sve aktere start-up ekosistema.

U toku su prijave za one koji žele prisustvovati samitu, čiji je Globalni komunikacijski partner Anadolu (AA), a koji će se održati u kongresnom centru Lutfi Kirdar 5. i 6. decembra.

Tokom samita, na kojem će biti razgovarano o temama kao što su usluge, medicinske i zdravstvene usluge, automobilska industrija, vazduho plovstvo, logistika, energija, poslovno upravljanje, financije i bankarstvo, digitalno oglašavanje, automatizacija podataka, igre, umjetna inteligencija, robotika, nosive tehnologije, obrazovanje, poljoprivredne tehnologije, poduzetnici će također imati priliku upoznati se s više od 100 investitora i izraziti svoje ideje.

Samit, koji uključuje i prezentacije u kojima se finalisti takmiče za glavnu nagradu, nudi poduzetnicima priliku da postanu kompanije i svoje poduhvate pretvore u uspješne priče uz mogućnost međunarodnog umrežavanja. Istovremeno, posjetitelje očekuje uzbudljiv sadržaj koji će imati priliku iskusiti različite proizvode na štandovima poduzetnika i sponzorskih kompanija.

Take Off Istanbul, usmjeren na tehnologiju i budućnost, plijeni pažnju svojim inspirativnim govornicima sa svojim inovativnim idejama i panelima o sektorskim trendovima. Bivši predsjednik Međunarodne astronomske federacije Jean Yves Le Gall, glavni izvršni direktor (CEO) Hijra grupe Dima Djani, osnivač i direktor EMPA Sustainability Robotics Laboratory Mirko Kovač, suosnivač i izvršni direktor Insidera Hande Cilingir, osnivač Farklabsa Ahu Serter i generalni direktor Microsoft Turkey Levent Izbilgin su samo neki od stručnjaka u svojim područjima koji će se susresti s učesnicima samita.

Summit, koji je prvi put održan 2018. godine, ove će godine dva dana ponuditi jedinstveno iskustvo za poduzetnike, investitore, start-upove i tehnološke entuzijaste. Ove godine samit, čiji je cilj učiniti Istanbul centrom privlačnosti za poduzetnike i investitore, ugostit će start-upove na novima Pre-Seed, Early i Growth.

Registracija za događaj, gdje je učešće otvoreno za sve i besplatno, vrši se putem web stranice "https://mth.tc/takeoff2023".

Samit, organiziran u suradnji s 43 institucije pod vodstvom Fondacije turskog tehnološkog tima, Ministarstva industrije i tehnologije i Predsjedničkog ureda za ulaganja, ima za cilj pretvoriti poduzetničke snove u stvarnost.

TRT Balkan / agencije