Lokalni Srbi već dve nedelje teškom mašinerijom blokiraju puteve na severu Kosova.      Foto: AA

Policija Kosova je saopštila da su na severu Kosova, tokom noći, postavljene dve nove barikade na teritoriji opštine Severna Mitrovica.

U saopštenju Policije Kosova se navodi da su kriminalne osobe ili grupe nastavile da postavljaju barikade, dodatno ometajući slobodu kretanja.

“Prema zvaničnim informacijama, postavljene su i dve barikade sa teškim vozilima. Jedna od barikada je postavljena na raskrsnici kod Tehničke škole, dok je druga postavljena na mestu zvanom Dudin krš”, navodi se.

Lokalni Srbi već dve nedelje teškom mašinerijom blokiraju puteve na severu Kosova, zbog hapšenja Dejana Pantića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, osumnjičenog za napad na službenike Centralne izborne komisije Kosova.

Nekoliko dana kasnije, uhapšen je i Slađan Trajković, još jedan bivši pripadnik Kosovske policije, koji je optužen za terorističke akte. Obojici je određen pritvor u trajanju 30 dana.

Kosovska policija je 10. decembra, kada su postavljene barikade na putevima, zatvorila za kretanja ljudi i robe dva granična prelaza na severu Kosova, Jarinje i Brnjak.

TRT Balkan / agencije