Pregovori o ostalim zahtjevima koje su radnici postavili pred Upravu nastavljaju se narednih dana.     Foto: AA

Nakon uspješnih pregovra s poslodavcima i ispunjenja nekih od traženih uvjeta, radnici Čistoće vraćaju se na zagrebačke ulice kako bi pokupili otpad koji se nagomilao u protekla tri dana štrajka.

Predstavnici radnika Čistoće u pregovorima s Upravom Holdinga dogovorili su da će zasad dobiti povećanje 93 eura za najniže plaćene poslove i 80 eura za vozače.

"Rekli su mi da se radnici vraćaju raditi u trećoj smjeni", rekao je Mladen Novosel, predsjednik saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji je sudjelovao u pregovorima Uprave Holdinga i predstavnika radnika Čistoće.

Pregovori o ostalim zahtjevima koje su radnici postavili pred Upravu nastavljaju se narednih dana, a ako i oni ne budu uspješno ispregovarani, radnici su najavili mogućnost ponovnog štrajka.

Radnici Čistoće obustavili su rad u ponedjeljak ujutro solidarizirajući se s trojicom kolega koji su dobili izvanredni otkaz zbog povrede radne dužnosti, a nakon što im je taj zahtjev ispunjen, postavili su dodatne zahtjeve za boljim plaćama i uvjetima rada.

TRT Balkan / agencije