Bakir Tiro, rođen 29. oktobra 1975. godine u Sarajevu, novinarstvom se počeo baviti 1. septembra 1996, a od 1. maja 2013. godine je urednik u redakciji AA.        Foto: AA

Bakir Tiro, urednik u balkanskom servisu agencije Anadolu (AA), dobitnik je ovogodišnje ”Nagrade za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti” Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH).

Prestižna priznanja uredniku AA i Medini Šehić, urednici sportskog programa televizije Bosne i Hercegovine, uručena su na večerašnjoj svečanoj manifestaciji Izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2023. godini, u organizaciji OK BiH u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Tiri je tako drugi put u karijeri pripala ”Nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti”, nakon što ga je centralna državna sportska organizacija u Bosni i Hercegovini odlikovala za rad i 2015. godine.

Bakir Tiro, rođen 29. oktobra 1975. godine u Sarajevu, novinarstvom se počeo baviti 1. septembra 1996, a od 1. maja 2013. godine je urednik u redakciji AA. Kolumnista je nekolicine renomiranih medija u regiji i svijetu te stalni predstavnik Bosne i Hercegovine u UEFA-inom žiriju za najboljeg fudbalera u Evropi. Radio je kao novinar i urednik u “Dnevnom avazu“, “Večernjim novinama“, “Sport Markeru“ i “Nezavisnim novinama“. Bio je osnivač i vlasnik portala sportsport.ba i multimedijalnog projekta “Sport Centar“ (scsport.ba). U protekle dvije decenije dodijeljen mu je znatan broj međunarodnih i domaćih nagrada u novinarstvu.

TRT Balkan / agencije