Širom svijeta glasalo je više od 17,5 miliona osoba, pri čemu je 57,5 posto reklo da, a 42,5 posto ne. Rezultate je u ponedjeljak objavio Musk.     Foto: Reuters

Novi vlasnik Twittera Elon Musk najavio je u utorak da odlazi s pozicije izvršnog direktora kompanije čim pronađe nasljednika za tu poziciju.

"Dat ću ostavku na mjesto generalnog direktora čim nađem nekog dovoljno ludog da preuzme posao! Nakon toga, samo ću voditi timove za softver i servere", napisao je Musk na Twitteru.

Muskova objava uslijedila je nakon ankete koju je objavio na Twitteru u kojoj je pitao da li se treba povući s funkcije direktora platforme za mikroblogovanje koju je kupio ranije ove godine za 44 milijarde dolara.

"Ispoštovat ću rezultate ove ankete", dodao je Musk.

Širom svijeta glasalo je više od 17,5 miliona osoba, pri čemu je 57,5 posto reklo da, a 42,5 posto ne. Rezultate je u ponedjeljak objavio Musk.

Musk je objavio anketu nakon što je rekao da je napravio grešku uvođenjem novih ograničenja koja zabranjuju spominjanje konkurentskih web-stranica kao što su Mastadon i Instagram.

Zbog reakcija, Musk je obećao da neće praviti nikakve dodatne velike promjene politike poslovanja dok ne dobije rezultate ankete.

Anketa je rezultat i Muskove odluke da zabrani i ukine zabranu za nekoliko novinara na platformi, od kojih su neki bili njegovi kritičari, kao i otpuštanja oko polovine Twitterovog osoblja i drugih burnih poteza zbog kojih su se mnogi pitali da li popularni servis pod sadašnjim rukovodstvom ima budućnost.

TRT Balkan / agencije