Twitter je zbog odlaska uposlenika privremeno zatvorio urede, a ponovno otvaranje očekuje se 21. novembra, navodi “The New York Times”.      Foto: Reuters

Portal ”The Verge“, koji se bavi vijestima iz svijeta tehnologije, objavio je da su poruke o otkazima mnogih uposlenih saopćene putem Slacka, kanala za interno dopisivanje u Twitteru.

”I tako sam nakon 12 godina napustio Twitter”, napisao je inžinjer Satanjeev Banerjee.

Drugi zaposlenik je napisao kako je ”rad završio u Twitteru 1.0“ te da ”ne želi biti dio Twittera 2.0”.
”Ovo mjesto napuštaju svi koji su ga učinili izuzetnim. Osoblje koje ostane, koliko god radilo, teško će spasiti Twitter“, napisao je jedan od uposlenika.

U isto vrijeme, list “The New York Times“ objavio je kako se Musk sastao s “uposlenicima čiji je rad ključan“ i pokušao spriječiti njihov odlazak.

”S nestrpljenjem čekamo da s vama radimo u uzbudljivoj budućnosti Twittera“, napisao je u poruci nekolicini uposlenika koju je objavio CNN.

”The New York Times“ je javio kako je Twitter zbog odlaska uposlenika privremeno zatvorio urede. Navedeno je kako će uredi biti otvoreni 21. novembra, ali detalji o razlozima zatvaranja nisu poznati.

U srijedu, kada je Musk uposlenike pozvao da budu spremni na dugo radno vrijeme ili daju otkaz u roku 36 sati, kompanija je imala 2.900 uposlenih.

Musk je u elektronskoj pošti napisao kako će oni koji daju otkaz dobiti otpremnine u iznosu najmanje tri plate.

TRT Balkan / agencije