Pretresena su mnoga vozila koja su izraelske snage zaustavile na ulazu u izbjeglički kamp Jelazun.     Foto: Reuters archive

Izraelske snage su ranile jednog Palestinca i pritvorile šest, uključujući troje djece, tokom racija na okupiranoj Zapadnoj obali.

Prema vijestima zvanične palestinske agencije WAFA, izraelske snage izvršile su raciju na izbjeglički kamp Jelazun koji se nalazi na sjeveru grada Ramallaha, te u Beit Feccaru u Betlehemu i Shuveyki u Tulkarimu.

Izraelske snage intervenisale su nakon reakcije Palestinaca na raciju u Shuveyki i ranili jednu osobu u ruku. Saopćeno je da je Palestinac, koji je prebačen u bolnicu, u dobrom stanju.

Osim toga, izraelske snage izvršile su racije u kućama i pritvorile Palestinca u Shuveyki, dva Palestinca u izbjegličkom kampu Jalazun i troje maloljetnika u Beit Feccaru.

Pretresena su mnoga vozila koja su izraelske snage zaustavile na ulazu u izbjeglički kamp Jelazun.

Izraelske snage izvršile su racije i u mnogim četvrtima u gradovima Ramallah i Al-Bire.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, u izraelskim napadima je ubijeno 11.078 Palestinaca, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena, a 27.490 ljudi je povrijeđeno.

Na Zapadnoj obali i u Al-Qudsu (Jerusalem), izraelske snage i jevrejski doseljenici ubili su 182 Palestinca.

Izraelska vojska je bombardovala bolnicu Shifa, koja je najveća zdravstvena ustanova u Gazi sa hiljadama ranjenih i civila, dječju bolnicu Nasr, bolnice Al-Ahli i Tursko-palestinskog prijateljstva, te okolinu bolnice Al-Quds i Indonezijske bolnice.

U napadima su poginule i povrijeđene stotine osoba.

TRT Balkan / agencije