Dvije osobe upoznate s tim rekli su da je uklanjanje naredio vlasnik platforme društvenih medija Elon Musk.      Foto: Reuters

Twitter Inc vratio je značajku koja je promovirala telefonske linije za prevenciju samoubojstava i druge sigurnosne resurse korisnicima koji traže određeni sadržaj.

Potez u subotu uslijedio je nakon pritiska nekih korisnika i skupina za sigurnost potrošača zbog njegovog uklanjanja.

Njegovo uklanjanje navelo je neke grupe za sigurnost potrošača i korisnike Twittera da izraze zabrinutost za dobrobit ranjivih korisnika platforme.

Značajka je navodno uklonjena prije nekoliko dana, prema dvoje ljudi upoznatih s tim, koji su rekli da je uklanjanje naredio vlasnik platforme društvenih medija Elon Musk.

Šefica povjerenja i sigurnosti Twittera Ella Irwin potvrdila je uklanjanje, rekavši: "Popravljali smo i prepravljali svoje upite. Samo su privremeno uklonjeni dok to radimo."

Dodala je: "Znamo da su ovi uputnici korisni u mnogim slučajevima i samo želimo biti sigurni da ispravno funkcioniraju i da su i dalje relevantni."

Otprilike 15 sati nakon što je prijavljen nestanak značajke, Musk, koji u početku nije odgovorio na zahtjeve za komentarom, tweetao je: "Netačno, još uvijek je tu."

Kao odgovor na kritike korisnika Twittera, također je tweetao: "Twitter ne sprečava samoubojstvo."

“Duboko uznemirujuće”

Značajka, poznata kao #ThereIsHelp, postavila je banner na vrh rezultata pretraživanja za određene teme.

U njemu su navedeni kontakti organizacija za podršku u mnogim zemljama u vezi s mentalnim zdravljem, HIV-om, cjepivima, seksualnim iskorištavanjem djece, pandemijom COVID-19, prirodnim katastrofama i slobodom izražavanja.

Eirliani Abdul Rahman, koji je bio član nedavno raspuštene savjetodavne skupine za sadržaj na Twitteru, rekao je da je nestanak #ThereIsHelp bio "iznimno i duboko uznemirujući".

Čak i da je samo privremeno uklonjen kako bi se napravilo mjesta za poboljšanja, "obično biste radili na njemu paralelno, a ne da biste ga uklanjali", rekla je.

Djelomično zbog pritiska grupa za sigurnost potrošača, internetske usluge uključujući Twitter, Alphabetov Google i Metin Facebook godinama su pokušavale usmjeriti korisnike na poznate pružatelje resursa kao što su vladine telefonske linije kada sumnjaju da bi netko mogao biti u opasnosti da ozlijedi sebe ili druge.

TRT Balkan / agencije