Musk je objavio sliku titrajućeg "X", ali nije dao dodatne detalje.      Foto: Reuters

Elon Musk rekao je da želi promijeniti logo Twittera, tvitajući: "Uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twitter i, postepeno, svih ptica."

U tweetu u nedjelju u 04:06 GMT vlasnik platforme društvenih medija milijarder je dodao: "Ako večeras bude objavljen dovoljno dobar logo 'X", sutra ćemo ga objaviti širom svijeta."

Musk je objavio sliku titrajućeg "X", ali nije dao dodatne detalje. Kompanija nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar.

Pod Muskovim burnim mandatom od kupovine Twittera u oktobru, kompanija je promijenila svoje poslovno ime u X Corp, odražavajući viziju milijardera da stvori "super aplikaciju", poput kineskog WeChata.

Web-stranica Twittera kaže da je njegov logo, koji prikazuje plavu pticu, "naš najprepoznatljiviji adut", dodajući: "Zato smo tako zaštitnički nastrojeni prema njemu."

Pticu je u aprilu privremeno zamijenio Dogecoinov pas Shiba Inu, što je na kraju pomoglo dodati čak 4 milijarde dolara tržišnoj vrijednosti meme kovanice.

Posljednja komplikacija Twittera bila je tužba podignuta u utorak u kojoj se tvrdi da kompanija duguje najmanje 500 miliona dolara otpremnine bivšim zaposlenicima.

Muskova kompanija otpustila je više od polovice svoje radne snage kako bi smanjila troškove otkako je on kupio kompaniju.

TRT Balkan / agencije