Erdogan i Milanović održali su zajedničku konferenciju za novinare nakon ceremonije potpisivanja.      Foto: AA

U prisustvu predsjednika Turkiye Recepa Tayyipa Erdogana i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića danas su potpisana tri sporazuma.

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan i hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastali su se danas u Zagrebu i na nivou delegacija.


Erdogan i Milanović prisustvovali su svečanosti na kojoj su nakon sastanka dvojice čelnika i delegacija potpisani sporazumi između dvije države.


Memorandum o razumijevanju o osiguranju javnog mira i reda između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turkiye i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske potpisali su turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Memorandum o razumijevanju o saradnji u području upravljanja katastrofama i vanrednim situacijama također su potpisali ministri Soylu i Božinović.

Protokol o saradnji između Državnog arhiva Republike Turkiye i Državnog arhiva Republike Hrvatske potpisali su Ugur Unal, direktor Državnog arhiva Republike Turkiye i Dinko Čutura, direktor Hrvatskog državnog arhiva.

Erdogan i Milanović održali su zajedničku konferenciju za novinare nakon ceremonije potpisivanja.

TRT Balkan / agencije