Dogovoreno je kako će u narednih tjedan dana biti potpisan novi kolektivni ugovor između Holdinga i radnika podružnice Čistoća koji će biti na snazi naredne tri godine.     Foto: Hina

Postignut je dogovor između predstavnika Grada Zagreba, Uprave Holdinga i sindikalnih predstavnika radnika Čistoće, čime je spriječena najava štrajka koji bi Zagreb mogao ozbiljno zatrpati neodvezenim otpadom.

Na danas održanom sastanku Uprave Holdinga i sindikalnih predstavnika Čistoće dogovoreno je kako će u narednih tjedan dana biti potpisan novi kolektivni ugovor između Holdinga i radnika podružnice Čistoća koji će biti na snazi naredne tri godine.

"Dogovoreno je da osnovica ide za pet posto gore od 1. siječnja, a još tri posto od 1. srpnja. Dižu se i prava po neoporezivim isplatama i povećavaju se stalni dodaci. Postignut je kompromis koji osigurava socijalni mir naredne tri godine i bolju komunalnu uslugu", naveo je gradonačelnik Zagreba Tomsilav Tomašević.

Gradonačelnik je izjavio kako nema bojazni za opstojnost i likvidnost Holdinga, no povećanje plaća radnika, poboljšanje uvjeta rada i opreme za posljedicu će imati povećanje cijena dijela komunalnih usluga za građane Zagreba, najavio je Tomašević.

Trećina iznosa kojeg će Holding, kao gradsko poduzeće koje objedinjava više gradskih poduzeća, povećati za bolje uvjete radnika u Čistoći trebala bi stići iz povećanja cijena, dok će se ostatak financirati iz proračuna i internim uštedama.

Nakon višednevnog štrajka, sindikalni predstavnici radnika Čistoće sjeli su za pregovarački stol s Upravom Holdinga i predstavnicima Grada Zagreba.

TRT Balkan / agencije