Teme razgovora bile su turizam, saobraćaj i energetika. Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajućeg Saudijskog fonda za razvoj Ahmeda bin Akila el-Hatiba, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.


Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije, sagovornici su se tokom sastanka saglasili kako treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje.

Vučić je iskoristio priliku da pozove investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiju i sarađuju sa srpskim privrednicima.

"Predsjednik Vučić i ministar El-Hatib razgovarali su o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dviju zemalja i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumijeva i jačanje pravnog okvira saradnje", navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem periodu otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El-Hatib Vučiću je prenio pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonasljednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posjete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

TRT Balkan / agencije