Vatrogasci uglavnom sve uspijevaju držati pod kontrolom, a od velike pomoći im je i obilna kiša koja je u ponedjeljak zahvatila region.     Foto: Hina

U Krušvaru kod Dicma požar je stavljen pod kontrolu, a u požaru je izgorjelo 400 hektara trave.

Požari su se dogodili uglavnom na trogirskom području, kod Vrsina, Vinišća, prema Gustirni, ali i na području Imotskog, Sinja, Brela, Baška Voda, vrhu Biokova, Lokve Rogoznice kod Ivašnjaka, Postinja Donjih i Muća, gdje gori na nekoliko mjesta.

Vatrogasci uglavnom sve uspijevaju držati pod kontrolom, a od velike pomoći im je i obilna kiša koja je u ponedjeljak zahvatila region.

Požar je sinoć izbio i na Zrću, najpoznatijoj plaži za zabavu u Hrvatskoj, ugasili su ga vatrogasci DVD-a Novalja, evakuirano je nekoliko hiljada posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera.
Jutros je također izbio požar kod Crikvenice.

U Brelu se jutros požar proširio zbog jakog vjetra dok je gašenje požara izuzetno komplicirano, te će skupina vatrogasaca pješice, s naprtnjačama, otići na požarište gasiti vatru, doznaje se od zapovjednika DVD-a Brela Roberta Raosa.

HINA