Smrt putnika potvrđena je danas očevidom na mjestu pada aviona "Cirrus 20" koji provode karlovačka policija i glavni istražitelj.      Foto: HINA

U nizozemskom avionu koji je u subotu pao na Maloj Kapeli u Hrvatskoj poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, javili su lokalni mediji.

Smrt putnika potvrđena je danas očevidom na mjestu pada aviona "Cirrus 20" koji provode karlovačka policija i glavni istražitelj.

Glavni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao je novinskoj agenciji Hini da su svi putnici u nizozemskom avionu poginuli te da je letjelica jako oštećena olupina koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i požarom.

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske.

Kako je danas izvijestio DORH, na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20”.

"Svi putnici su poginuli, na avionu je izbio požar", navodi se.

Avion modela Cirrus SR20 nestao je u subotu u 12.30 sati s radara na putu iz Maribora ka Puli.

Nadležni satima nisu mogli locirati avion, te su u potragu bili uključeni i HGSS, policija i Državna intervencijska postrojba.

Avion su u večernjim satima pronašli spasioci na terenu, nakon što je pokrenuta akcija u kojoj je učestvovalo 120 osoba.

TRT Balkan / agencije