Zbog obilnih oborina koje su pale tijekom vikenda i porasta vodostaja rijeke Une, na području Hrvatske Kostajnice proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave.       Foto: Hina

Do 300 pripadnika Hrvatske vojske od danas će pružiti pomoć u provođenju mjera obrane od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Hrvatske Kostajnice i Nove Drenčine.

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske (MORH) saopšteno je da se pripadnici Hrvatske vojske angažuju na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite i u skladu s Odlukom ministra obrane Marija Banožića.

"Naime, zbog obilnih oborina koje su pale tijekom vikenda uvedene su izvanredne mjere na rijeci Uni, odnosno području Hrvatske Kostajnice", navode iz MORH-a .

Izvanredne mjere obrane od poplave u Hrvatskoj Kostajnici

Zbog obilnih oborina koje su pale tijekom vikenda i porasta vodostaja rijeke Une, na području Hrvatske Kostajnice proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave.

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u 7 sati kod Jasenovca dostigla 688 centimetara, u pripremi su redovite mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Problema je sve više i u prometu između Hrvatske Kostajnice i Dvora, jer je voda već na kolniku državne ceste 47.

Najkritičnije je kod mjesta Kuljani, Golubovac i Unčani, gdje se zbog vode vozi usporeno, ali prijeti i potpuni prekid prometa.

TRT Balkan / agencije