Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u Sarajevu izaslanstvo Europske investicijske banke (EIB) predvođeno šefom Odjela za Zapadni Balkan i Tursku Matteom Rivellinijem.      Foto: AA

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u Sarajevu izaslanstvo Europske investicijske banke (EIB) predvođeno šefom Odjela za Zapadni Balkan i Tursku Matteom Rivellinijem, s kojim je razgovarala o modalitetima unapređenja suradnje.

Krišto je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom institucija BiH s EIB-om. Zahvalila je EIB-u na dosadašnjoj suradnji i potpori Bosni i Hercegovini, posebice na infrastrukturnim projektima na kojima su od ključne važnosti tehnička ekspertiza i financijska potpora EIB-a. Izrazila je interes BiH za jačanje potpore privatnom sektoru kroz povoljne programe kreditiranja kako bi se otvarala nova radna mjesta i ubrzao ekonomski rast, naveli su iz Vijeća ministara BiH.

Razgovaralo se o realizaciji dosadašnjih i mogućnosti novih projekata u području cestovne i željezničke infrastrukture, zaštite okoliša, energetike te zdravstvene, vodovodne i sanitarne infrastrukture.

Krišto je rekla da BiH ostaje posvećena europskim integracijama i regionalnim procesima, čije su osnovice komunikacijska povezanost i strukturalna prilagodba. Dodala je da Bosna i Hercegovina ima potrebu za nastavkom i jačanjem suradnje s Europskom investicijskom bankom, čija je to temeljna misija. Naglasila je da je EIB jedan od najznačajnijih razvojnih partnera BiH s više od 3,2 milijarde eura kreditnih i grant sredstava uloženih u lokalne i regionalne razvojne projekte od javnog interesa.

TRT Balkan / agencije