Unutar aplikacije su dostupne i najnovije informacije o različitim društvenim događanjima na Kampusu, ali i gradu Splitu.     Foto: Pixabay

UniSpoT nova je mobilna aplikacija koju su osmislili splitski studenti kako bi svojim kolegama prezentirali novosti vezane uz Sveučilište u Splitu, a do sada ih je tjedno na njoj aktivno više od šest tisuća.

Na splitskom Sveučilištu kažu kako je riječ o projektu, čija ideja seže u 2017. godinu, a s ciljem pravovremenog dolaska do informacija ključnih za studente pojedinog sveučilišta. UniSpoT aplikacija je tako postala univerzalno mjesto na kojem studenti, njih aktivnih više od 6700 tjedno, mogu pronaći najnovije novosti vezane za svoje sveučilište.

Splitski studenti zahvaljujući aplikaciji mogu provjeriti stanje na iksici, ocijeniti račune koje su dobili pri konzumaciji hrane u restoranima, pregledati dnevni jelovnik po menzama, ali i na kamerama provjeriti čeka li se u redu.

Također studentski poslovi kao neizostavan dio studiranja znatno su pristupačniji studentima korištenjem aplikacije, pa tako mogu unutar nje provjeriti status izdanih studentskih ugovora, koliko još mogu zaraditi do poreznog limita te pronaći najnoviju ponudu poslova Student servisa.

Unutar aplikacije su dostupne i najnovije informacije o različitim društvenim događanjima na Kampusu, ali i gradu Splitu.

Studenti mogu pratiti informacije i o kazališnim predstavama, koncertima, pub quizovima ili pak promjenu u voznom redu direktne studentske autobusne linije, te mogu rezervirati i sportske terene.

"U sklopu Studentske udruge Virtualni svijet, koja je vlasnik aplikacije, djeluju mladi splitski inovatori, voditelj projekta Matej Mlakić i glavni developer Dražen Barić, koji ističu kako bez pomoći i sluha pokrovitelja ova misija ne bi bila moguća. U cijeloj priči, osim udruge kao alfe i omege projekta, sudjeluju Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, splitski Studentski centar i Sveučilište u Splitu", dodaju sa splitskog Sveučilišta.

HINA