U Sloveniju su upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri H-145 i Mi-17.     Foto: AA

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas upućivanju pripadnika Vojske Srbije u Sloveniju, radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje, koja se već nekoliko dana bori sa poplavama nastalim zbog obilnih padavina.

U Sloveniju su danas sa vojnog aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri H-145 i Mi-17.

Vučević je naglasio da je, na zahtjev predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, u Sloveniju danas upućena prva grupa pripadnika vojske kako bi pomogli stanovništvu te zemlje.

"Iako je situacija i dalje vrlo teška i kritična, naši vojnici su spremni da budu na visini zadatka. Time još jednom pokazujemo da je Srbija iskren i kredibilan partner i prijatelj", naglasio je Vučević, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević je izrazio uvjerenje da će oficiri, podoficiri i vojnici na najbolji mogući način pomoći građanima Slovenije i predstavljati svoju jedinicu i državu.

Prema njegovim riječima, u Sloveniju su danas upućeni pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i 63. padobranske brigade, a sutra kopnenim putem kreće konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, kao i još 34 pripadnika Vojske Srbije.

TRT Balkan / agencije