Predsednica Osmani i predsednik Macron razgovarali su o značaju napredovanja ka punoj integraciji Kosova u evroatlantske strukture.             Foto: Reuters

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Velikoj Britaniji na četvrtom samitu Evropske političke zajednice (EPZ), sastala se sa predsednikom Francuske Emmanuelom Macronom i drugim evropskim liderima.

Predsednica Osmani i predsednik Macron razgovarali su o značaju napredovanja ka punoj integraciji Kosova u evroatlantske strukture.

"Juče smo sa predsednikom Macronom razgovarali o značaju napredovanja ka punoj integraciji Kosova u evroatlantske strukture, u partnerstvu sa našim saveznicima i za dobrobit svih naših građana, bez razlike“, rekla je Osmani, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Predsednica Kosova se u Londonu sastala i sa belgijskim premijerom Alexanderom de Croom. Osmani je zahvalila premijeru Croou na njegovoj kontinuiranoj podršci Kosovu.

"Razgovarali smo o značaju evroatlantskih integracija Kosova, članstvu u međunarodnim organizacijama i našoj zajedničkoj posvećenosti produbljivanju saradnje između naše dve zemlje“, rekla je Osmani.

Tokom jučerašnjeg dana, kosovska predsednica sastala se i sa premijerom Grčke Kyriakosom Mitsotakisom, kome je prenela posvećenost Kosova unapređenju saradnje sa Grčkom.

"Produbljivanje saradnje između Kosova i Grčke korisno je ne samo za građane obe naše zemlje, već i za ceo region“, naglasila Osmani.

Predsednica Kosova Osmani se tokom boravka u Velikoj Britaniji sastala još i sa kancelarom Nemačke Olafom Scholzom.

TRT Balkan / agencije