Visoko je ocenjena kontinuirana podrška Hrvatske Kosovu u pogledu članstva u međunarodnim organizacijama.    Foto: Vlada Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se u srijedu s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom razvoju i institucionalnoj stabilnosti Kosova u poslednje tri godine, a premijer Kurti je istakao preduzete politike i postignute rezultate, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Dva premijera su razgovarala i o jačanju saradnje Kosova i Hrvatske, sa fokusom na obrazovanje, kao oblasti od velikog značaja.

Kurti je zahvalio Plenkoviću na kontinuiranoj podršci Hrvatske suverenitetu, teritorijalnom integritetu i bezbednosti Kosova, čemu je doprinela i kroz povećanje prisustva u trupama KFOR-a.

Takođe, visoko je ocenjena kontinuirana podrška Hrvatske Kosovu u pogledu članstva u međunarodnim organizacijama.

Kosovski premijer se na Svetskom ekonomskom forumu u​ ​Davosu, sastao i sa saveznim savetnikom Švajcarske Beatom Jansom, te sa potpredsednikom kompanije Ericsson Lloydom Andrewom i direktorom tehnologije u ovoj kompaniji Erikom Ekuddenom.

TRT Balkan / agencije