Neki među njima novac od Bookinga nisu dobili još od lipnja.     Foto: Reuters

"Neki među njima novac od Bookinga nisu dobili još od lipnja", potvrdila je predsjednica Udruge Barbara Marković.

Prema informacijama koje je dosad prikupila, riječ je o najmanje dvije tisuće iznajmljivača, među kojima neki još nisu dobili ništa od najma za ovu sezonu, a nekima ova internacionalna platforma duguje samo dio novca, s time da udruga svakodnevno zaprima najmanje dvadesetak poziva uznemirenih iznajmljivača koji ne mogu do svojih sredstava.

"Svjesni smo problema i već smo pisali njihovim predstavnicima u Hrvatskoj kako bismo pokušali riješiti ovaj problem te zasad dobro komuniciramo. Nekima Booking duguje 30 tisuća eura, što nije malen novac. Nije nam jasno kako si jedna tako velika, renomirana tvrtka može takvo nešto dopustiti", rekla je Marković i dodala da je najveći apsurd u činjenici da je Booking. com iznajmljivačima, istim onima kojima duguje novac, poslao račune da mu plate proviziju za mjesece za koje im nije proslijedio novac, što je mnoge od njih dodatno razljutilo.

"Nije to, naravno, samo hrvatski problem jer slične teškoće imaju i iznajmljivači te hotelijeri diljem Europe. Nama je Booking bio najavio nadogradnju platforme i da su zbog toga moguća manja kašnjenja, ali mi sada imamo ljude koji nisu dobili nikakav novac od sezone", ispričala nam je.

Jutarnji list kontaktirao je i Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske kako bi se raspitali jesu li se i hotelijeri susreli s istim problemom, ali tamo su potvrdili da zasad nisu primili prigovore hotelijera na isplatu te platforme, piše novinarka Dora Koretić.

HINA