Prema dugogodišnjoj tradiciji, start 16. cestovne utrke „162. stube“ bio je ispred zgrade dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.     Foto: AA

Održana je 16. cestovna utrka „162. stube“ u organizaciji Sportske udruge studenata medicine – SportMEF na kojoj se natjecalo 200 sudionika u različitim kategorijama.

Prema dugogodišnjoj tradiciji, start 16. cestovne utrke „162. stube“ bio je ispred zgrade dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Utrka je dobila naziv po broju stuba koje vode od podnožja do vrha Schlosserovih stuba kojima se dolazi do Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Prijava na utrku je besplatna, a mogli se prijaviti svi, bez obzira na dob, spol ili bilo koju drugu odrednicu, a prijavilo se 199 natjecatelja.

Dužina staze iznosi 4.200 metara, a nagrađeni su najbolji natjecatelji u četiri kategorije: MEF Woman, MEF Man, Absolute Woman, Absolute Man, s tim da su ove godine dodijeljene i posebne nagrade za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja. Najmlađi sudionik utrke bio je 10-mjesečni dječak koji je izdržao cijelu stazu u nosiljci, na leđima majke.

Za sve sudionike pripremljene su promotivne majice i okrepa, a najbolja tri natjecatelja u svim kategorijama nagrađena su medaljama i poklonima. Utrka je krenula obilježenom rutom sa Šalate, oko Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" pa povratno prema Medicinskom fakultetu do podnožja Schlosserovih stuba.

Nakon što trkači savladaju 162 stube, ponovno ih dočekuje Šalata i cilj na mjestu gdje je utrka počela, ispred Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim navedenoga, svi natjecatelji imaju i priliku sudjelovati na radionicama brojnih studentskih sekcija i udruga koje se održavaju u prostorijama Fakulteta.

TRT Balkan / agencije