Stotinjak djelatnika službe Hitne pomoći i građana prosvjedovalo je ispred zatvora u Remetincu zbog pritvaranja kolege.        Foto: AA

Stotinjak djelatnika službe Hitne pomoći i građana prosvjedovalo je ispred zatvora u Remetincu zbog pritvaranja kolege koji je u službi vozilom hitne pomoći dvoje maloljetnike ozlijedio lakše, dok je jedan mladić hospitaliziran s težim ozljedama.

Pod transparentom “Svi smo i Macan, danas on sutra mi!” ispred istražnog zatvora u Remetincu prosvjedovali su vozači i djelatnici hitne službe te dio građana kako bi pokazali svoje neslaganje s tretmanom vozača hitne pomoći Maria Macana (62) koji je prije nekoliko dana priveden sa lisicama zbog prometne nesreća u kojoj je službenim autom pregazio troje 17-godišnjaka u blizini Parka Bundek u Zagrebu.

"Kolege hitnjaci, znamo da bi svi bili s nama danas u 12 sati ispred Remetinca i dali podršku Mariju, ali netko mora i raditi. Pozivamo sve vas koji radite da podržite prosvjed tako da u 12 sati upalite sirene na 30 sekundi za 30 dana zatvora. Danas Mario, sutra MI!", poručeno je stranici društvene mreže “Hitna uživo 194”.

Vozači i radnici hitne pomoći pozvali su i građane da se pridruže prosvjedu te poručili da kao udruga “dubok žale zbog djece koja su te večeri nastradala te da se nadaju da će se što prije oporaviti i vratiti svojim obiteljima”.

Na prosvjedu su istaknuli plakate sa slikom ruku vezanih u policijske lisice i porukom “Jednom hitnjak, uvijek hitnjak”.

Vozaču Hitne pomoći Mariju Macanu (62) prije nekoliko dana, 22. lipnja (juna), određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da je vozač hitne već jednom ranije osuđen zbog izazivanja prometne nesreće.

Kola Hitne pomoći na Bundeku su prilikom intervencije zbog hitnog poziva da je maloljetnik intoksiciran, udarila u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže ozlijeđen, ali se oporavlja u bolnici.

Nesreća se dogodila u srijedu, 21. lipnja, u večernjim satima, na učeničkoj proslavi zadnjeg dana školske godine u Parku Bundek.

TRT Balkan / agencije