Zbog obilnih oborina na području sliva rijeke Une, došlo je do naglog porasta vodostaja, pa je u nedjelju ujutro poplavljena Ulica Nine Marakovića u Hrvatskoj Kostajnici.       Foto: HINA

Zbog brzog porasta vodostaja rijeka Korane i Kupe u Karlovcu, Hrvatskoj, su na snazi izvanredne mjere odbrane od poplava, dok je su u nekoliko županija poplavljeni objekti i ceste.

Kako javljaju lokalni mediji, Kupa u Karlovcu je iznad 780, a Korana iznad 760 centimetara i obje rijeke još rastu po nekoliko centimetara na sat.

Hrvatske vode proglasile su izvanredne mjere odbrane od poplava na rijeci Sunji, kod mjesta Sunje, te na rijeci Uni, kod Dvora i Hrvatske Kostajnice. Mjere odbrane od poplave vrijede i za Mali slijev Lika, dionice Kosinjski Bakovac, Tisovac, Jadova, Bogdanica i Novčica.

Hrvatske vode donijele su danas rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području Mali slijev Kupa, Mali slijev Lika; dionice Lika (donji tok), Retencija Lipovo polje, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ravateljstvo civilne zaštite navodi da su zbog obilnih oborina i bujičnih voda županijske uprave Bjelovar, Požega, Slavonski Brod i Osijek imali više dojava građana o plavljenju podrumskih prostora i privrednih objekata, srušenim stablima, izlijevanju vode iz kanala i potoka te o plavljenju prometnica.

TRT Balkan / agencije