Na području Karlovačke županije je angažirano 150 pripadnika Hrvatske vojske.       Foto: AA

Povećat ćemo broj pripadnika Hrvatske vojske za još 50 kako bi se pojačao angažman na drugim poplavljenim područjima, rekao je hrvatski ministar obrane Mario Banožić tijekom obilaska poplavljenih područja u Karlovcu.

Banožić je obišao u srijedu poplavljena područja na području Karlovačke županije i održao sastanak s predstavnicima Županijskog stožera.

"Nakon što je ministru prezentirano stanje na terenu, ministar obrane kazao je kako vjeruje kako će sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti ovu ugrozu svesti na minimum", priopćeno je iz MORH-a.

„U tim naporima treba nam zajedništvo koje definitivno imamo. Na području Karlovačke županije tako je angažirano 150 pripadnika Hrvatske vojske. Sukladno zahtjevima Civilne zaštite i procjeni stručnog tima Hrvatskih voda trenutno je na terenu angažirano 120 vojnika, a 30 ih je u pripravnosti. Nastavno na zaključke s današnjeg sastanka Županijskog stožera, povećat ćemo broj pripadnika Hrvatske vojske za još 50 kako bi se pojačao angažman na drugim lokacijama i na taj način doprinijeti sigurnosti građana. Moram pohvaliti Hrvatsku vojsku u ispunjavanju zadaća i u kratkoći odaziva na zahtjev Stožera. Vojnici vrijedno rade zbog čega je i donesena Odluka o povećanju iznosa naknade za angažman na poplavljenim područjima“, rekao je Banožić.

Na poplavljenim područjima u Hrvatskoj trenutno je angažirano 500 pripadnika HV-a, koji su angažirani temeljem Odluke ministra obrane Marija Banožića u skladu sa zahtjevom Ravnateljstva civilne zaštite.

TRT Balkan / agencije