Ulaz za sve posjetitelje na "Reptilomaniju“ je besplatan.      Foto: AA

Veterinarski fakultet u Zagrebu domaćin jedinstvene izložbe na kojoj će posjetitelji u narednih pet dana imati prilku vidjeti i pobliže upoznati različite vrste gmizavaca, reptila, kukaca i drugih vrsta životinja.

Edukativna izložba egzotičnih životinja "Reptilomanija“ u organizaciji neprofitne Udruge studenata veterinarske medicine “Equus” održava se u suterenu glavne zgrade Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 26. do 30. travnja (aprila).

Kroz izložbu posjetitelji se mogu upoznati s 60-ak različitih vrsta gmazova.     Foto: AA

Već desetu godinu zaredom studenti veterine zajedno sa uzgajivačima svojim trudom i radom organiziraju izložbu pod ovim nazivom s ciljem približavanja egzotičnih životinja javnosti te edukacije o njihovom pravilnom držanju.

"U današnje vrijeme zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće, a prošle godine nas je posjetilo oko 15.000 ljudi“, navode iz Udruge “Equus”.

Kroz izložbu posjetitelji se mogu upoznati s 60-ak različitih vrsta gmazova, kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksoloti, ali i s raznim vodozemcima, ribama, insektima i paucima.

Izloženi su brojni primjerci iz svijeta reptila, među kojima je i kostur zmije.     Foto: AA

Organizirana su predavanja, interaktivne radionice, igre, izrada origamija, oslikavanja majica, bodypainting, a za one odvažne omogućeno je rukovanje i fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agama.

Ulaz za sve posjetitelje na "Reptilomaniju“ je besplatan.

TRT Balkan / agencije