Grčka: Uhićena još petorica Hrvata povezanih s navijačkim neredima

Grčka: Uhićena još petorica Hrvata povezanih s navijačkim neredima

Kada se završi istraga za petoricu Hrvata, oni će posebnim transferom biti prebačeni u Atenu.
Uhićeno je bilo 98 osoba.           Foto: Reuters

Još pet hrvatskih huligana, za koje je utvrđeno da su sudjelovali u navijačkim neredima u ponedjeljak navečer u New Philadelphiji u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris, uhićeno je nakon što su ih uočili tijekom noći s utorka na srijedu lučki i policijski službenici u Thesprotiji.

Kako javlja ERT, petoricu Hrvata uočili su lučki stražari u luci Igoumenitsa dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju.

Petorica Hrvata su privedena u zgradu sjedišta policije u Tesprotiji, a istraga je pokazala da su sudjelovali u ubilačkom pohodu ispred stadiona AEK-a, prenosi grčki portal protothema.gr

Nakon toga su uhićenje petorice hrvatskih državljana, u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godinu jučer navečer izvršili su službenici Sigurnosnog ureda Središnje lučke kapetanije Igoumenitsa.

U kontroli obavljenoj unutar luke nad osobama koje su namjeravale putovati brodom za luku Bari u Italiji, utvrđeno je da ne mogu opravdati razlog i trajanje boravka u zemlji, a uz to su izjavili da su bili na odmoru u Grčkoj i da se u svoju zemlju vraćaju bez ikakve prtljage.

Prema istim informacijama, kada se završi istraga za petoricu Hrvata, oni će posebnim transferom biti prebačeni u Atenu.

U ponedjeljak je u Ateni, uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama, u sukobima grčkih i hrvatskih navijača smrtno stradala jedna osoba, a osam ih je ozlijeđeno. Uhićeno je bilo 98 osoba međutim kasnije su četiri osobe puštene nakon što je utvrđeno da su stvarno bile na odmoru u Grčkoj, pišu mediji. Preostalih 94 osoba danas izlazi pred grčkog tužitelja.

UEFA je prvu utakmicu između AEK-a i Dinama odgodila za petak 19. kolovoza, a druga utakmica kvalifikacija koja je predviđena za 15. kolovoza ostaje na rasporedu.

HINA