Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova i dijaspore Kosova Donikom Gervallom-Schwarz.     Foto: AA

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova i dijaspore Kosova Donikom Gervallom-Schwarz koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu, Plenković je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kosova te je naglasio podršku koju Hrvatska pruža Kosovu u svim forumima, s naglaskom na članstvo u međunarodnim organizacijama, posebno u EU i Vijeću Europe, priopćeno je iz Vlade RH.

"Pozdravio je podnošenje kosovskog zahtjeva za članstvo u EU, te ponovio potporu viznoj liberalizaciji s Kosovom“, navodi se.

Vezano uz bilateralne odnose, Plenković je naglasio potencijale za daljnje unapređenje gospodarske suradnje nakon nedavnog hrvatsko-kosovskog poslovnog foruma održanog u Prištini te istaknuo trajnu brigu i skrb Hrvatske vezano za položaj hrvatske zajednice na Kosovu.

Kosovska ministrica Donika Gervalla-Schwarz jučer se sastala s hrvatskim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom te s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

TRT Balkan / agencije