Najbogatiji čovjek na svijetu Musk također je ponudio otkup svih neotplaćenih obveznica Twittera, prema zahtjevu američke Komisije za vrijednosne papire (SEC).      Foto: Reuters

Elon Musk otpustio je danas kompletan Odbor direktora Twittera, samo sedmicu nakon što je finalizirao kupovinu giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara.

Ovaj brzi potez učinio je izvršnog direktora Tesle i SpaceX-a jedinim direktorom Twittera.

“Ovo je samo privremeno“, naveo je Musk na Twitteru.

Među otpuštenima su i dosadašnji izvršni direktor kompanije Parag Agrawal, glavni finansijski direktor Ned Segal i predsjednik Bret Taylor.

Najbogatiji čovjek na svijetu Musk također je ponudio otkup svih neotplaćenih obveznica Twittera, prema zahtjevu američke Komisije za vrijednosne papire (SEC).

S druge strane, saudijski princ Walid bin Talal, izvršni direktor kompanije Royal Holding (KHC), drugi je najveći dioničar u Twitteru nakon Muska.

Muskovo preuzimanje Twittera izazvalo je debatu o slobodi govora na internetu, a sam Musk je ranije kritizirao Twitterovu politiku moderiranja i optužio platformu da je pristrasna prema ljevičarskim stavovima.

Musk još nije detaljno iznio tačne planove za svoju viziju Twittera, ali se očekuje da će ublažiti pravila moderiranja, kao i smanjiti osoblje kompanije.

Neki izvori tvrde da Musk razmišlja i o ideji da se od korisnika traži da plate za “plavu kvačicu“ koja se koristi za autentičnost naloga poznatih ličnosti, političara, poslovnih lidera i novinara.

TRT Balkan / agencije