Od tada, "Tesline" akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabeležile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta deonica na Vol Stritu.    Foto: AFP

Glavni izvršni direktor "Tesle" je prodao oko 7,92 miliona akcija 5. avgusta, prema brojnim regulatornim podnescima koji su objavljeni nakon zatvaranja Njujorške berze u utorak, izveštava "Blumberg".

Povodom spekulacija o razlozima otuđenja akcija, Mask je noćas u nizu tvitova naveo da želi da spreči paničnu prodaju deonica ukoliko bude primoran da završi preuzimanje Tvitera za 44 milijarde dolara, od kojeg je odustao prošlog meseca.

Na pitanje njegovih pratilaca na društvenoj mreži da li je završio s prodajom "Teslinih" akcija i da li bi ih ponovo kupio ako se sporazum o preuzimanju Tvitera ne zaključi, kratko je odgovorio: "Da".

Do prodaje je došlo samo četiri meseca nakon što je Mask, najbogatiji čovek sveta, rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila, nakon što je ranije otuđio deonice u vrednosti 8,5 milijardi dolara posle svoje inicijalne ponude za kupovinu Tvitera.

Od tada, "Tesline" akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabeležile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta deonica na Vol Stritu.

Tanjug