U saopćenju se navodi da je Azerbajdžan odlučio osloboditi 32 armenska vojnika, a Armenija dva azerbajdžanska vojnika u znak dobre volje.           Foto: AA

Azerbajdžan i Armenija potvrdili su namjeru da potpišu mirovni sporazum, te kako se slažu da postoji mogućnost za postizanje mira.

U zajedničkom saopćenju Predsjedništva Azerbajdžana i premijera Armenije navedeno je da je kao rezultat održanih sastanaka između Bakua i Jerevana postignut dogovor o poduzimanju važnih koraka za jačanje povjerenja između dviju država.

"Azerbajdžan i Armenija slažu se da postoji historijska prilika za postizanje dugo očekivanog mira u regiji. Obje države potvrđuju svoju namjeru da reguliraju odnose i potpišu mirovni sporazum na temelju poštivanja načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta", navodi se u priopćenju.

U saopćenju se navodi da je Azerbajdžan odlučio osloboditi 32 armenska vojnika, a Armenija dva azerbajdžanska vojnika u znak dobre volje.

Također je istaknuto da je Armenija u znak dobre volje podržala zahtjev Azerbajdžana za domaćinstvo 29. zasjedanja Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda (UN) o promjeni klime (COP29) te povukla vlastitu kandidaturu.

Istaknuta je nada Bakua i Jerevana da će i druge zemlje Istočnoeuropske grupe podržati prijavu Azerbajdžana za domaćinstvo konferencije.

TRT Balkan / agencije