Više od 50 letova otkazano je ili odgođeno na još dva aerodroma u Londonu, glavnom gradu Velike Britanije, Heathrow i Gatwick nakon snijega, leda i magle koji su okovali zemlju.     Foto: AA

Svi letovi obustavljeni su na londonskom aerodromu Stansted, koji je zbog loših vremenskih uvjeta morao zatvoriti pistu.

Više od 50 letova otkazano je ili odgođeno na još dva aerodroma u Londonu, glavnom gradu Velike Britanije, Heathrow i Gatwick nakon snijega, leda i magle koji su okovali zemlju, javlja BBC.

U saopćenju aerodroma Stansted objavljeno je da je sinoć pista zatvorena zbog čišćenja snijega i da su svi letovi obustavljeni.

Najavljeno je da će danas na Heathrowu biti ograničen ulazak i izlazak aviona na aerodrom. Nije precizirano da li će na Stanstedu i Gatwicku letovi biti otkazani.

U međuvremenu su i željezničke usluge bile odgođene zbog loših vremenskih uvjeta u Velikoj Britaniji, a na nekim autocestama dogodile su se nesreće.

Očekuje se da će se žuto upozorenje na vremenske uvjete i nestanci struje nastaviti tokom ovog jutra u Škotskoj, Londonu i na jugozapadu zemlje.

TRT Balkan / agencije