Ističući da se radi o stradanju pet istinskih istraživača, iz kompanije su naveli da su u mislima uz njihove duše i njihove porodice.    Foto: AA

Kompanija OceanGate, vlasnik podmornice koja je nestala prilikom ronjenja ka olupini Titanica u Atlantskom okeanu, saopćila je da vjeruje da je svih pet osoba u podmornici poginulo.

"Vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Soleiman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost preminuli", navodi se u saopćenju OceanGatea.

Ističući da se radi o stradanju pet istinskih istraživača, iz kompanije su naveli da su u mislima uz njihove duše i njihove porodice.

Iz OceanGatea su zahvalili svima koji su uključeni u napore traganja za nestalom ekspedicijskom podmornicom.

"Ovo je veoma tužan trenutak za cijelu zajednicu istraživača i za sve porodice koje su izgubile svoje najmilije u moru. Molimo da se poštuje privatnost porodica u ovom bolnom trenutku", navodi se u saopćenju.

Američka obalska straža saopćila je da je podvodno vozilo na daljinsko upravljanje pronašlo repni konus podmornice Titan na morskom dnu otprilike 1.600 stopa (488 metara) od pramca Titanica.

TRT Balkan / agencije