Kompanija Meta pokrenula Threads, konkurenta za Twitter

Kompanija Meta pokrenula Threads, konkurenta za Twitter

Mark Zuckerberg je objavio da su za četiri sata imali pet miliona registracija.
Nova aplikacija, koju je napravio Instagram tim, ima za cilj da pruži platformu za online razgovore u realnom vremenu i dijeljenje tekstualnih poruka.         Foto: Reuters

Facebookova matična kompanija Meta je u srijedu zvanično pokrenula tekstualnu alternativu Twitteru pod nazivom Threads.

Nova aplikacija, koju je napravio Instagram tim, ima za cilj da pruži platformu za online razgovore u realnom vremenu i dijeljenje tekstualnih poruka.

"Upravo smo prošli pet miliona registracija u prva četiri sata", objavio je izvršni direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg na svom Threads nalogu.

Prema navodima kompanije, postovi mogu biti dužine do 500 karaktera i mogu uključivati linkove, fotografije i video zapise do pet minuta.

"Radimo na tome da Threads bude kompatibilan s otvorenim, interoperabilnim društvenim mrežama za koje vjerujemo da mogu oblikovati budućnost interneta", navode iz Meta-e.

U Threads postu, izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg naveo je da je vizija nove aplikacije stvaranje opcija i prijateljskog javnog prostora za razgovore.

"Nadamo se da ćemo uzeti najbolje od Instagrama i stvoriti novo iskustvo oko teksta, ideja i diskusije o onome što vam je na umu", napisao je on.

Aplikacija Threads dostupna je u više od 100 zemalja za iOS i Android.

TRT Balkan / agencije