Bolnica u gradu Gazi primila veliki broj povrijeđene djece

Bolnica u gradu Gazi primila veliki broj povrijeđene djece

Izraelske snage su i proteklih dana nastavile sa zračnim, morskim i kopnenim napadima.
Proteklog dana meta napada je bilo naselje Al-Shujaiyya u gradu Gazi u kojem su stradali mnogi civili, uključujući djecu.    Foto: AA

Izraelska vojska već mjesecima izvodi napade na Pojas Gaze u kojima je ubijeno na hiljade civila, uključujući djecu i žene.

Izraelske snage su i proteklih dana nastavile sa zračnim, morskim i kopnenim napadima.

Proteklog dana meta napada je bilo naselje Al-Shujaiyya u gradu Gazi u kojem su stradali mnogi civili, uključujući djecu.

U baptističku bolnicu Al-Ahli u gradu Gazi dovezena su mnoga ranjena djeca kako bi im bila ukazana pomoć.

Broj ubijenih Palestinaca u napadima Izraela na Pojas Gaze povećan je na 37.765 nakon što je u posljednja 24 sata ubijeno još 47 Palestinaca, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja enklave. U saopštenju se dodaje da je najmanje 86.429 osoba povrijeđeno od 7. oktobra 2023. godine.

Mnogi ljudi su još uvijek zarobljeni pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu doći do njih.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

TRT Balkan / agencije