Savez je poslovao stabilno, ispričao je Zeljković i zahvalio na podršci u projektima FIFA-i i UEFA-i.     Foto: AA

Novu godinu počinjemo u dobrom raspoloženju jer smo jednoglasno imenovali Faruka Hadžibegića za novog selektora. Želim mu puno sreće u kvalifikacijama. Imamo jasan cilj, a to je istorijski rezultat i prvi plasman na Evropsko prvenstvo, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), istakavši kako je Hadžibegić dobio ugovor do kraja kvalifikacionog ciklusa i ”onda ćemo vidjeti kako dalje”.

”Cilj je jasan, prva dva mjesta i direktan plasman na EP. Neće biti lako, ali vjerujemo u selektora, dobar model i motivaciju. Izvršni odbor N/FS BiH jednoglasno je podržao izbor selektora, i to govori o našem punom jedinstvu”, kazao je Zeljković, pa se zahvalio dosadašnjem selektoru Bugarinu Ivaylu Petevu:

”Imali smo korektne rezultate sa Petevom. U proteklih 10 do 15 dana razmišljali smo šta i kako dalje. Konsultovao sam se sa Zvjezdanom Misimovićem, direktorom reprezentacije, sa kojim sam i doveo bivšeg selektora. Nije bila laka odluka. Sa 31. decembrom (2022., op.a.) Petevu je istekao ugovor. Nismo glasali o njegovoj smjeni, konstatovali smo da mu je istekao ugovor i zauzeli stav da nam treba novo lice i energija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.“

Savez je poslovao stabilno, ispričao je Zeljković i zahvalio na podršci u projektima FIFA-i i UEFA-i.

”Pokušat ćemo u narednom periodu otvoriti i pitanje izgradnje nacionalnog stadiona. Pokušat ćemo naći adekvatnu lokaciju za to, a Savez će dalje na ovu temu naći model finansiranja takvog stadiona”, rekao je Zeljković.

TRT Balkan / agencije