Evropsko prvenstvo održaće se od 27. augusta do 14. septembra 2025. godine u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.          Foto: AA

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić skratio je spisak igrača koje će imati na raspolaganju za predstojeće utakmice na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket 2025 protiv Kipra i Francuske.

"Na određivanje skraćene liste reprezentativaca uticala je i činjenica da je nekoliko bh. košarkaša u procesu oporavka od povrede te zbog toga neće biti u kadru za pomenute susrete", objavili su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Bećiragić je uputio pozive sljedećim igračima: Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Edin Atić (Igokea), Amar Gegić (Gran Canaria, Španija), Adnan Arslanagić (Ilirija, Slovenija), Aleksandar Lazić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Bodrumspor, Turkiye), Ajdin Penava (Juventus, Litvanija), Kenan Kamenjaš (Budućnost Podgorica, Crna Gora), Adin Vrabac (Evreux, Francuska), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Njegoš Sikiraš (Rogaška, Slovenija), Vojin Ilić (Bosna Sarajevo), Markus Lončar (Al-Taawon, Saudijska Arabija) i Ibrahim Durmo (Pecs, Mađarska).

Bh. košarkaši okupiće se 19. februara u Tuzli. Kvalifikacije otvaraju susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku u tuzlanskom Mejdanu.

BiH se nalazi u grupi "E" kvalifikacija za Eurobasket 2025 u kojoj je još i Hrvatska. Dvije najbolje plasirane selekcije, uz domaćina prvenstva Kipar, plasiraće se na završni turnir.

Evropsko prvenstvo održaće se od 27. augusta do 14. septembra 2025. godine u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

TRT Balkan / agencije