Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima.    Foto: AA Archive

Dosadašnji selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, neće više obnašati tu dužnost, potvrđeno je iz Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

Kodro je u svom drugom mandatu na klupi "zmajeva", bh. selekciju predvodio u dvije utakmice u kojima je reprezentacija BiH pobijedila Lihtenštajn i zabilježila poraz na gostovanju kod Islanda.

Na sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH u četvrtak nije usvojen izvještaj Mehe Kodre, selektora muške „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je naš tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Kako je saopćeno iz NS BiH, ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida.

Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima.

"NS/FS BiH se zahvaljuje gospodinu Mehi Kodri na dosadašnjoj saradnji i želi mu sreću u nastavku njegove karijere", objavio je Fudbalski savez BiH.

TRT Balkan / agencije