Microsoft namjerava udvostručiti kapacitet infrastrukture umjetne inteligencije i podatkovnih centara u zemlji te proširiti svoje programe obuke najvećim ulaganjem u Njemačkoj u posljednjih 40 godina.              Foto: AA

Američka tehnološka kompanija Microsoft planira uložiti 3,2 milijarde eura u Njemačkoj u sljedeće dvije godine, većinom u području umjetne inteligencije.

Predsjednik Microsofta Brad Smith rekao je u izjavi nakon sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Berlinu da američka kompanija planira uložiti približno 3,2 milijarde eura do kraja 2025. godine kako bi proširila svoju prisutnost u Njemačkoj.

Rekao je da Microsoft namjerava udvostručiti kapacitet infrastrukture umjetne inteligencije i podatkovnih centara u zemlji te proširiti svoje programe obuke najvećim ulaganjem u Njemačkoj u posljednjih 40 godina.

"Ovo radimo zbog ogromnog povjerenja koje imamo u Njemačku", rekao je Smith, ističući da je Njemačka "konstantno predvodnica" tehnoloških promjena.

Smith je izjavio da "nisu primili niti tražili nikakvu subvenciju" od njemačke vlade za pomenutu investiciju.

Njemački kancelar Scholz pozdravio je Microsoftovo ulaganje u svoju zemlju i rekao:

"Ovo je dobro jutro za Njemačku. Predmetno ulaganje je stvarno dobra predanost napretku, rastu, modernosti i globalnoj otvorenosti kao osnovi ovih mogućnosti."

TRT Balkan / agencije