Srbijanski predsjednik je izrazio zahvalnost na "principijelnom stavu Slovačke u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije".     Foto: AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak u Beogradu s ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Jurajom Blanarom, s kojim je razgovarao o odnosima dvije zemlje te unapređenju ekonomske saradnje.

Vučić je na Instagramu objavio da je sa šefom slovačke diplomatije razgovarao o sveukupnim odnosima dvije, kako je ocijenio, tradicionalno bliske i prijateljske zemlje, istakavši opredijeljenost da ekonomku saradnju dalje unapređuju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

"Posebno smo se osvrnuli na predstojeći trilateralni samit Slovačke, Srbije i Mađarske na temu borbe protiv ilegalnih migracija saglasivši se da je potrebno koordinisano suprotstavljanje globalnim bezbjednosnim izazovima", rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je izrazio zahvalnost na "principijelnom stavu Slovačke u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije", kao i na podršci pozicijama i stavovima Srbije po pitanju Kosova.

"Ponovio sam da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredjeljenje i prioritet spoljne politike Srbije i izrazio posebnu zahvalnost na podršci koju nam Slovačka pruža na putu ka punopravnom članstvu", poručio je Vučić.

TRT Balkan / agencije