Vučić je rekao da će njegov predlog SNS-u biti da nastavi koaliciju sa SPS-om.     Foto:Reuters

Vučić je rekao i da ga ne treba držati za reč, ali da veruje da će posao oko izbora vlade biti brzo završen.

Dok, kako je rekao, još o tome razmišlja, Vučić je rekao da će njegov predlog SNS-u biti da nastavi koaliciju sa SPS-om.

"Još razmišljam, jedan kandidat od koalicionog partnera, a dva kandidata i možda još neko iz SNS-a – Miloš Vučević i Ana Brnabić. To su tri moguće opcije i razmatraćemo ih sve tri", rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje zašto Brnabić nije jedina kandidatkinja i da li to znači da nije dobro obavljala svoj posao, Vučić je odgovorio odrečno.

"Ana je izvanredno obavljala posao i ako ne bude mandatar, dobiće sigurno neku odgovornu funkciju", rekao je Vučić.

Upitan da li zna ko će biti ministri u budućoj vladi, Vučić kaže da izbor 20 ministara nije spisak koji on diktira. To je, ističe, politički kompromis.

"To je randevu sa realnošću", rekao je Vučić citirajući Šojblea.

O ministrima mora da se izjasni politička stranka, kaže predsednik i dodaje: "Jer ako mislite da neću da se bavim Kosovom zbog toga što će jedan da mi dolazi da mi se žali što nije ministar, a drugi da mi donosi piće srećan što će biti ministar..."

Vučić je rekao i da ga ne treba držati za reč, ali da veruje da će posao oko izbora vlade biti brzo završen.

“Ne držite me za reč, ali brzo ćemo završiti.”

Ponovio je da nema toga ko bi mogao da ga pozove, ma ko bio, da mu kaže da neko može ili da neko ne može da bude ministar.

"Prezirem agente bilo čije, prezirem ljude koji rade za drugu zemlju, a to što neki misle da je to patriotizam, idi, majstore, u svemir, ovde se živi za ovu malu, prelepu zemlju", rekao je Vučić.

Tanjug