Iz Brisela je navedeno da će na sastanku biti riječi o Prijedlogu EU o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.    Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, pred polazak u Brisel gdje će se u ponedjeljak sastati s premijerom Kosova Albinom Kurtijem poručio da će Vlada Srbije uraditi ono što je najbolje za zemlju.

Vučić je objavio obraćanje građanima na svom Instagram profilu zahvaljujući se dijelu ljudi u Srbiji, koji kako je rekao nije veliki i koji ima povjerenje u svoje državno rukovodstvo.

"Onima koji se unaprijed spremaju da nas napadaju, zato što smo potpisali nešto, jer ćemo tako da budemo izdajnici, a u stvari nikada nisu bili zabrinuti za svoju zemlju, i onima drugima koji ukoliko ne potpišemo nešto unaprijed znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, hoću samo da kažem da se ne sekiraju, brinut ćemo o njima, niti će biti kapitulacije, niti će biti povratka u devedesete", rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija ići naprijed ma koliko teško bilo.

Vučić i Kurti sastaju se na poziv visokog predstavnika Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella u okviru dijaloga Prištine i Beograda u Briselu.

Iz Brisela je navedeno da će na sastanku biti riječi o Prijedlogu EU o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Borrell i izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak prvo će se odvojeno sastati s liderima, a zatim će biti održan zajednički, trilateralni sastanak.

TRT Balkan / agencije