Vučić se sa Lajčakom i Eskobarom sastao u četvrtak posle podne, posle čega je izjavio da su razgovori bili "ne laki" i da će biti nastavljeni u četvrtak kasno uveče.     Foto: Tanjug

Srbijanski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon razgovora sa specijalnim izaslanikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da je jasno da oko automobilskih tablica i "nekih većih pitanja" na Kosovu ne može da dođe do kompromisnog rešenja.

U video poruci koju je objavio na Instagramu, Vučić je rekao da je drugi deo razgovora sa Lajčakom i Eskobarom, koji su održani u četvrtak, završen 15 minuta posle ponoći.

"Verujem da ćemo moći u narednim danima, koji su pred nama, makar za jedan mali deo da postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte", rekao je Vučić.

On je dodao da i to što se nada "nije ništa sigurno" i da je potrebno mnogo garancija i još mnogo rada.

"U danima pred nama, radićemo vredno da pokušamo da obezbedimo i sačuvamo mir za naš narod, a da istovremeno osiguramo budućnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Sastanku su prisustvovali i ambasador SAD-a u Beogradu Kristofer Hil i ambasador EU-a u Srbiji Emanuel Žiofre.

Vučić se sa Lajčakom i Eskobarom sastao u četvrtak posle podne, posle čega je izjavio da su razgovori bili "ne laki" i da će biti nastavljeni u četvrtak kasno uveče.

TRT Balkan / agencije