Sastanku je prisustvovao i ambasador Turkiye u Srbiji Hami Aksoy.     Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Velike Narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom, s kojim je razgovarao o dinamici bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, kao i o značaju parlamentarne saradnje.

"Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turkiye na najvišem nivou u savremenoj istoriji, što je rezultat uzajamnog poštovanja i povjerjenja, ali i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsjednika", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da Srbija ostaje iskreno posvećena regionalnoj saradnji i dodao da u tom smislu Turkiye smatra za važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Vučić je kazao da Srbija veoma cijeni turske investicije, a pogotovo one koje su pomogle napredak manje razvijenih dijelova te zemlje.

Konstatovan je i rast trgovinske razmjene, za koju su postavljeni ambiciozni ciljevi, te je u tom smislu naglašen značaj intenziviranja rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju.

Vučić i Sentop saglasili su se da će još intenzivnija razmjena posjeta doprinijeti bržoj realizaciji postojećih, kao i dogovorima o budućim projektima.

TRT Balkan / agencije