Udruženje Pomozi.ba organizovalo je danas u Sarajevu prvi Humanitarni bazar u ovoj godini.     Foto: AA

Volonteri i uposlenici udruženja izdvojili su razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću i druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

Na bazar Sarajke i Sarajlije mogu donijeti i neke dobro očuvane stvari koje više ne koriste, a nekome bi mogle biti od koristi, jer nešto od toga prodaju na bazaru, a mnogo toga uposlenici Pomozi.ba podijele njihovim korisnicima mnogobrojnih projekata.

Saliha Rokša, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, podsjetila je da se na bazaru mogu kupiti nove i polovne igračke, knjige, odjeća i obuća, kućne potrepštine i druge stvari po vrlo povoljnim cijenama.

"Uprkos lošem vremenu, i dalje je odziv naših građana jako dobar i mi im se zahvaljujemo na tome", kazala je Rokša.

Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima projekata kao što su "Obrok za sve", "Mjesečni paketi", "Užine" kao i kampanju "Fond za liječenja" i druge projekte.

"Svakodnevno nam se javlja mnogo naših oboljelih sugrađana i sugrađanki kojima je potrebna pomoć pri finansiranju njihovog liječenja. Za njih smo i osnovali fond", pojasnila je Rokša.

Kako je kazala, za one za koje nisu u mogućnosti pokretati javne apele pokrenuli su web kampanju "Fond za liječenja".

Fond se može podržati pozivom na broj 17021 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke, kao i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa, sa naznakom "Liječenja".

Prošle godine Pomozi.ba otvorio je i prvo javno kupatilo u Sarajevu, te su sredstva od bazara namijenjena i korisnicima ovog projekta.

Rokša je podsjetila da je tu i projekat "Obrok za sve", jedan od njihovih najvećih projekata, u sklopu kojeg dnevno isporuče više od 1.000 obroka. Projekat se može podržati pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati dvije konvertibilne marke ili jedan obrok.

Humanitarni bazar dobre volje bit će otvoren do 17 sati.

TRT Balkan / agencije