Njemačko Ministarstvo odbrane obezbjeđuje ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo centralno skladište naoružanja Oružanih snaga BiH "Teufik Buza" u Visokom.             Foto: AA

Njemački ataše za odbranu potpukovnik Franz-Josef Nolte potpisao je sa zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine Slavenom Galićem i vršiocem dužnosti rezidentnog predstavnika UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) u Bosni i HercegoviniSylvainom Merlenom ugovor o dodjeli sredstava u iznosu od više od 1,35 miliona eura za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Njemačko Ministarstvo odbrane obezbjeđuje ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo centralno skladište naoružanja Oružanih snaga BiH "Teufik Buza" u Visokom.

Ovo ima za cilj da osigura da se lako i teško oružje tamo može bezbjedno skladištiti u budućnosti. UNDP će implementirati i realizirati ovaj projekt u ime Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Time je Njemačko ministarstvo odbrane ove godine Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dodijelilo ukupno oko 6,5 miliona eura. Od toga će se skoro pet miliona koristiti za obnovu kasarni i druge infrastrukture u Bosni i Hercegovini kako bi se poboljšali uslovi života i rada bosanskohercegovačkih vojnika.

TRT Balkan / agencije