Koncertu su prisustvovali predstavnici Ambasade Republike Turkiye i turskih institucija u Bosni i Hercegovini, predstavnici bh. institucija, kao i roditelji, učenici i brojni gosti.     Foto: AA

Povodom odabranog mjeseca ramazana, učenici i osoblje školskog centra “Maarif International Schools BiH“ priredili su Ramazanski koncert u Multimedijalnoj Sali Općine Novi grad Sarajevo.

Maarif škole u Sarajevu, čiji je osnivač Fondacija Maarif iz Turkiye, posebnim su ramazanskim programom počastili sve zainteresirane i ukazali na važnost obrazovanja i dobročinstva.

Koncertu su prisustvovali predstavnici Ambasade Republike Turkiye i turskih institucija u Bosni i Hercegovini, predstavnici bh. institucija, kao i roditelji, učenici i brojni gosti.

Predstavnik Fondacije Maarif za BiH Yakup Gul za AA je kazao kako su Maarif škole, uz učešće oba svoja kampusa u Sarajevu, sa zadovoljstvom priredile bogat program povodom ramazana.

“Spremili smo lijep program i koncert povodom ramazana i uživamo u ramazanskom ambijentu s roditeljima naših učenika. Među najvažnijim stavkama je to što ćemo danas promotivno predstaviti himnu školskog centra Maarif International Schools BiH i uzbuđeni smo zbog toga. Nadamo se će se svima svidjeti“, rekao je Gul.

On je u obraćanju prisutnim predstavio rad školskog centra Maarif škola koje provode programe predškolskog, osnovnog srednjoškolskog obrazovanja.

Maarif škole provode nastavu na bosanskom i engleskom jeziku i jedina su škola u Kantonu Sarajevo koja nudi diploma oba međunarodnih programa obrazovanja (Cambridge i IB).

Uz podršku gradskih vlasti Konye, Maarif škole redovno organiziraju i besplatne kurseve umjetnosti za roditelje učenika i sve građane i građanke Sarajeva.

TRT Balkan / agencije