Tokom protesta, jedna osoba je udarila bivšeg premijera Berishu, koji je krvario, što je izazvalo napetosti.     Foto: AA

Za vrijeme održavanja Samita Evropska unija - Balkan, u Tirani je održan protest koji su organizovale opozicione partije, Demokratska partija Albanije i Slobodarska partija.

Protest je, prema izjavama organizatora, održan za "zaštitu evropskih vrijednosti" i uz slogan "Mi volimo Albaniju kao cijelu Evropu". Protest je bio praćen i incidentima.

Stotine pristalica opozicije, kao i bivši premijer Albanije Sali Berisha i bivši predsjednik Albanije, koji je i predsjednik Slobodarske partije, Ilir Meta, prisustvovali su protestu organizovanom na Bulevaru narodnih heroja u Tirani.

Tokom protesta, jedna osoba je udarila bivšeg premijera Berishu, koji je krvario, što je izazvalo napetosti.

Tokom govora na protestu, Meta je rekao da „vrijeme riječi i govora mora da ustupi mjesto vremenu djela”, dok je Berisha u svom govoru rekao da je "Albanija danas u egzistencijalnoj opasnosti zbog mrtvih glasova".

Albanska policija i druge sigurnosne institucije preduzele su dodatne mjere za uspjeh Samita i protesta, angažujući stotine dodatnih policijskih snaga.

TRT Balkan / agencije