Vježbe su se odnosile na specijalne operacije u stambenim objektima, evakuaciju ranjenika, detoniranje eksploziva i druge akcije.          Foto: AA

U Albaniji se održava zajednička vojna vježba specijalnih snaga "Strong Balkan 23" uz učešće vojnika iz nekoliko balkanskih država.

U vježbi učestvuju trupe iz Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Turkiye, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke i Rumunije.

U okviru vježbe danas je organizovan dan otvorenih vrata za medije u selu Bize u Tirani, gdje su izvedene demonstracije vježbe.

Vježbe su se odnosile na specijalne operacije u stambenim objektima, evakuaciju ranjenika, detoniranje eksploziva i druge akcije.

Vježba "Strong Balkan 23" prvi put se održava u Albaniji. Vježba se izvodi u cilju povećanja stepena spremnosti i sposobnosti specijalnih snaga u regionu Balkana i unapređenja saradnje u zahtjevnim operacijama.

Vježba "Strong Balkan 23", koja je počela 1. novembra i koja se organizuje pod pokroviteljstvom Generalštaba Oružanih snaga Albanije, održava se u nekoliko oblasti Tirane sve do 9. novembra.

TRT Balkan / agencije